Κορονοϊός: Στους 95 οι θάνατοι σε μία εβδομάδα

Rapid test για κορονοϊό από στέλεχος του ΕΟΔΥ
EUROKINISSI

Στους 95 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και η οποία αφορά την εβδομάδα από 13 έως 19 Φλεβάρη.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, παρατηρείται αύξηση στις εισαγωγές αλλά μείωση στις διασωληνώσεις, σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες. Παράλληλα, καταγράφηκαν 95 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 86 έτη (εύρος από 48 έως 102 ετών).

Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για covid-19 ήταν 951 (+11% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο μέσος όρος των ημερήσιων εισαγωγών για την εβδομάδα ήταν 136.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην επικράτεια είναι 101. Όπως αναφέρεται στην έκθεση η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων ήταν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης την εβδομάδα από 13 έως 19 Φλεβάρη, παρατηρήθηκε αυξητική τάση, σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε τρεις από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις επίσης σε τρεις περιοχές και σταθεροποίηση σε τέσσερις. Ειδικότερα:
– Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε Βόλο (29%), Πάτρα (19%), Ιωάννινα (13%).
– Πτωτικές τάσεις καταγράφηκαν σε Χανιά (44%), Αλεξανδρούπολη (19%) και Ηράκλειο (25%).
– Σταθεροποίηση παρατηρείται σε Ξάνθη (+2%), Λάρισα (+3%), Θεσσαλονίκη (-9%) και Αττική (-9%).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα δεν παρουσίασε σημαντική μεταβολή. Καταγράφηκαν 3 νέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης τύπου Α με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ανδρών ηλικίας από 40 έως 52 ετών. Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 64 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 21 θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, 12 άνδρες και 9 γυναίκες (εύρος ηλικιών: 41-90 ετών, διάμεση ηλικία: 72 έτη). Συνολικά καταγράφηκαν 274 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης (δείγματα sentinel και νοσοκομειακά δείγματα), εκ των οποίων τα 267 ήταν στελέχη τύπου Α και τα 7 ήταν στελέχη τύπου Β.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...