Κορονοϊός: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή λοιμωξιολόγων – Προς παράταση το lockdown

EUROKINISSI

Παράταση του lockdown, τουλάχιστον για την Αττική, δείχνει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Η κρίσιμη κατάσταση στην Αττική, που φαίνεται να δείχνει πως το lockdown δεν θα «χαλαρώσει» την 1η Μαρτίου, αποτυπώνεται κυρίως σε δύο σημαντικούς αριθμούς της τελευταίας εβδομάδας. 

Αυτό που τίθεται πρώτα προς μελέτη στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων είναι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα. Εκεί, ωστόσο τα στατιστικά την τελευταία εβδομάδα είναι δυσοίωνα για την άρση του lockdown.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.784 νέα κρούσματα από τα οποία μόνο τα 880 κρούσματα στην περιφέρεια Αττικής. Ιδιαιτέρως ανησυχητική είναι η εικόνα στο κέντρο, αλλά και στο δυτικό τομέα Αθηνών, με 241 και 156 κρούσματα αντίστοιχα, την ώρα που στον Πειραιά εντοπίστηκαν 152 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο. 

Παράλληλα, σημαντικό νούμερο κρίνεται και ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ COVID της Αττικής, που τείνει να φτάσει στο 100% της πληρότητας.

Παράταση του lockdown

Για παράταση των μέτρων κάνουν λόγο και οι ειδικοί με τις προτάσεις τους να αναφέρονται σε παραμονή των αυστηρών περιορισμών για μία ή και δύο εβδομάδες. Ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα εκτός από την παράταση του lockdown της Αττικής.

Ενώ και ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο υπουργικό συμβούλιο στην απότομη αύξηση των κρουσμάτων, τόνισε πως απομακρύνεται η πρόθεσή για σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου. 

Οι ημερομηνίες-κλειδιά, λοιπόν θα είναι η 8η ή 15η Μαρτίου ανάλογα με το αν θα αποφασιστεί μία εβδομάδα ή δύο παράταση.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας υγείας τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν» και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 26 Φλεβάρη στο Mega.

Ο Γ. Σιδέρης μετέφερε την τραγική εικόνα που επικρατεί στο νοσοκομείο «Αττικόν» το οποίο είναι σε γενική εφημερία.

Συγκεκριμένα 4 κλινικές μονάδες που διατίθεται για covid είναι γεμάτες, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες ενώ υπάρχουν πάνω από 60 ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου.

Επεσήμανε ότι αυτή φαίνεται να είναι η εικόνα σε όλη την Αττική και χαρακτήρισε εξευτελιστικό και επικίνδυνο να υπάρχουν ασθενείς σε ράντζα.Δείτε ακόμα...