Κορονοϊός Συστάσεις για τήρηση των μέτρων σε 10 περιοχές όπου αυξάνονται τα κρούσματα

Πηγή: Eurokinissi

«Ισχυρή σύσταση» για πιστή τήρηση των μέτρων σε Κέρκυρα, Ορεστιάδα, Κάρπαθο, Σκιάθο, Πάτμο, Ικαρία, Αγρίνιο, Νάξο, Μυλοποτάμο Ρεθύμνου και Μεσολόγγι έκαναν οι λοιμωξιολόγοι αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων.

«Είναι σαφές ότι το Πάσχα οι νεότεροι πήγαν να δουν τους δικούς τους και μετέφεραν τον ιό σε αρκετές Περιφέρειες της χώρας» είπε η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.  Σχετικά με την πανδημία, ανέφερε ότι η πορεία που εμφανίζει το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα είναι σταθερά πτωτική και ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώνεται, όπως μειώνεται και ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και των εισαγωγών στις ΜΕΘ, ενώ ο δείκτης Rt είναι σήμερα στο 0,83. Είπε επίσης πως μέσω των self test έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα 14.172 ασυμπτωματικοί ασθενείς. Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, λοιμωξιολόγος είπε πως η πίεση στο Σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή και πως υπήρξε μείωση 8% στους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ. 

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, είπε ότι κανένα νοσοκομείο δεν ανέστειλε λειτουργία του, ότι όλες οι Μονάδες Υγείας εξυπηρετούσαν κανονικά τους πολίτες και πως υπήρχε …μία αναστολή μη επειγόντων προγραμματισμένων χειρουργείων. Έτσι, ανακοίνωσε πως τώρα, με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, από την Παρασκευή 21 Μάη το «Θριάσιο» επανέρχεται στην κανονική του λειτουργία, στις 23 Μάη θα κάνει την τελευταία του εφημερία το «Ερρίκος Ντυνάν» αλλά και ξεκινά τη σταδιακή λειτουργία του το «Σισμανόγλειο» ενώ την επόμενη εβδομάδα σε ΚΑΤ, «Γ. Γεννηματάς» και «Αττικόν» θα επιστραφούν σε μη covid περιστατικά κλίνες που είχαν δεσμευτεί.   

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...