Κοσσυφοπέδιο: Οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων αποστέλλονται στην Kosovska Mitrovica

Σύνορα Σερβίας – Κοσόβου

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Βελιγράδι, η Vecernje Novosti ανέφερε σήμερα Σάββατο ότι οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων ROSU του Κοσσυφοπεδίου απεστάλησαν προς την πόλη Kosovska Mitrovica στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, η οποία κατοικείται κυρίως από Σέρβους.

Την ίδια στιγμή, η Koha Ditore του Κοσσυφοπεδίου δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει θωρακισμένα αυτοκίνητα της αστυνομίας να κινούνται στην πόλη.

Νωρίτερα, οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου και της Μετόχια παραιτήθηκαν από όλες τις οδηγίες εξουσίας του μη αναγνωρισμένου Κοσσυφοπεδίου. Ο Σέρβος ηγέτης Γκόραν Ράκιτς παραιτήθηκε από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, μαζί με Σέρβους βουλευτές, δικαστές και δημάρχους. Αργότερα, Σέρβοι αστυνομικοί έβγαλαν τις στολές του Κοσσυφοπεδίου και τα διακριτικά από τους ώμους ακριβώς κατά τη διάρκεια συνάντησης.

Προηγουμένως, οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου αποφάσισαν να επιβάλουν πρόστιμο σε όλους όσους δεν έχουν αντικαταστήσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των Σερβικών αυτοκινήτων από την 1η Νοεμβρίου. Το πρόστιμο είναι 150 ευρώ και συνοδεύεται από οδηγίες για τον τρόπο αντικατάστασης των σερβικών πινακίδων με πινακίδες του Κοσσυφοπεδίου. Αυτή η μεταβατική περίοδος θα διαρκέσει έως τις 21 Απριλίου 2023, μετά την οποία η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου θα αρχίσει να κατάσχει αυτοκίνητα με σερβικές πινακίδες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...