Κώστας Παπαδάκης: Επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ ότι η επιστολική ψήφος ανοίγει επικίνδυνους δρόμους

Η κυβέρνηση, το υπουργείο εσωτερικών αλλά και η ευρωβουλευτής Μ. Ασημακοπούλου είναι εκτεθειμένοι και υπόλογοι σχετικά με την υπόθεση αποστολής email σε απόδημους και τη διαρροή προσωπικών στοιχείων, επισήμανε ο Κώστας Παπαδάκης μιλώντας στο κανάλι «Flash TV», το μεσημέρι της Τρίτης 5 Μάρτη. 

Σημείωσε ότι το περιστατικό επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η επιστολική ψήφος ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, γιατί είναι δύσκολο να ελεγχθούν μία σειρά πτυχές στη διαδικασία, ενώ η διεθνής εμπειρία καταγράφει μια σειρά περιστατικά και καταγγελίες όπου καταστρατηγείται το αδιάβλητο της ψήφου.

Ο Κ. Παπαδάκης, κατήγγειλε ακόμα ότι επιχειρείται από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, να παρουσιαστεί μία εικόνα, ότι στην ΕΕ υπάρχει ένας κανονισμός που υποτίθεται ότι προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα, κάτι όμως που δεν ισχύει. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, αυτός ο μηχανισμός, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την συλλογή, την επεξεργασία ακόμη και την αγοραπωλησία των προσωπικών δεδομένων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα δικαιώματα των εργαζομένων και συνολικά των λαών. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...