Κουτσούμπας: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης, ακύρωση τώρα των απολύσεων

Κουτσούμπας

Σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή στην ΕΡΤ1 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης, ακόμη και σε αρνητική κατεύθυνση τα περισσότερα από αυτά, επισήμανε τον κίνδυνο να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα.

Επισήμανε την ανάγκη να ανακαλεστούν όλες οι απολύσεις, να καταβληθεί σε όλους το δώρο του Πάσχα. Επίσης να καταργηθεί η ΠΝΠ για τη μείωση έως και 50% του μισθού, να καταργηθεί οποιοδήποτε μέτρο κατά της συνδικαλιστική δράσης. Παράλληλα τόνισε ότι μπροστά στο ενδεχόμενο μιας νέας ύφεσης, που από πριν διαμορφωνόταν, ο κορονοϊός μπορεί να δράσει καταλυτικά, με τα βάρη να φορτώνονται πάλι στο λαό.

Έθεσε τα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για την προστασία των αυτοαπασχολούμενων, των μισθωτών, των επιστημόνων μπροστά στις συνέπειες της πανδημίας.

Επανέφερε το ζήτημα της επίταξης των ιδιωτικών μονάδων και την ένταξη και των ιδιωτών γιατρών σε ένα ενιαίο σύστημα.

Ενώ ολοκληρώνοντας έθεσε το ζήτημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και την ανάγκη να μειωθεί η ύλη και να ανακοινωθεί ημερομηνία αποκλείοντας το ενδεχόμενο αυτές να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο. Για την τηλεκπαίδευση ζήτησε να εξασφαλιστούν συνδέσεις γρήγορου ίντερνετ και υπολογιστών σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με σύσταση κεντρικής ομάδας τεχνικής υποστήριξης από το υπουργείο Παιδείας.

Δείτε σε βίντεο όλη την συνέντευξη:

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...