Κοζάνη: 40 κρούσματα καταγράφηκαν με καθυστέρηση 2 μηνών!

Νοσοκομείο Κοζάνης
Φώτο αρχείου / Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης / Πηγή: Eurokinissi

Με 2 μήνες καθυστέρηση καταγράφηκαν 40 κρούσματα στην Κοζάνη. 40 τεστ που διαγνώστηκαν θετικά τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη, καταγράφηκαν ετεροχρονισμένα στις 11 και 12 Γενάρη, δηλαδή δύο μήνες μετά!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, 9 θετικά κρούσματα καταγράφηκαν ετεροχρονισμένα στις 11/1 και 31 καταγράφηκαν στις 12/1, ενώ άλλα 9 κρούσματα από την ίδια περίοδο, καταγράφηκαν ετεροχρονισμένα το Δεκέμβρη και το Γενάρη. Ετσι π.χ. στις 12/1 ανακοινώθηκαν 53 νέα κρούσματα, με τα 31 να αφορούν το Νοέμβρη και να έχουν δηλωθεί με καθυστέρηση από το ιδιωτικό εργαστήριο που τα πραγματοποίησε.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που αποκαλύπτεται ότι ιδιωτικά εργαστήρια καθυστερούν να δηλώσουν τα κρούσματα στον ΕΟΔΥ. Στις αρχές Δεκέμβρη είχε αποκαλυφθεί η περίπτωση ιδιωτικού εργαστηρίου του Κιλκίς που «αμέλησε» επί 13 μέρες να κοινοποιήσει στον ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα των τεστ για τον κορονοϊό.

Σε μια τόσο κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που επί τρεις μήνες βρίσκεται σε lockdown και το τελευταίο διάστημα άρχισε να εμφανίζει βελτίωση, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν τεράστια κενά στα πραγματικά στοιχεία για την εξέλιξή της.

Επιβεβαιώνεται και από αυτήν την εξέλιξη ότι είναι αναγκαία η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, για τη διενέργεια μαζικών, επαναλαμβανόμενων, απολύτως δωρεάν τεστ, ενταγμένων σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, που θα διασφαλίζει και την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας και τη λήψη των αντίστοιχων μέτρων.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα των ετεροχρονισμένων κρουσμάτων ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...