Κρατικός Προϋπολογισμός: Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση

EUROKINISSI

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ, η κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022, η οποία συζητείται από την Τρίτη 14 Δεκέμβρη.

Το ΚΚΕ θα τον καταψηφίσει στην ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα. 

Βασικοί πυλώνες του προϋπολογισμού, είναι η επέκταση των μέτρων στήριξης του κεφαλαίου, τα νέα δωράκια και η εξασφάλιση νέων πεδίων κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Στην άλλη πλευρά, είναι η ένταση της φοροληστείας απέναντι στον λαό, το τσεκούρι στα κονδύλια που αφορούν στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών – ακόμα και για την Υγεία όταν η πανδημία θερίζει ζωές – και συνολικά η προσπάθεια να φορτωθούν τα σπασμένα της λεγόμενης δημοσιονομικής επεκτατικής πολιτικής στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει σωτηρία για τον λαό στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, που θα συνεχίσει να τον στραγγίζει με όποιες μορφές και αποχρώσεις διαχείρισης, για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και στα άλλα αστικά κόμματα εστιάζεται στο «κατάλληλο» μείγμα διαχείρισης που θα εξασφαλίσει «υψηλούς ρυθμούς ανάκαμψης» και προσέλκυση επενδύσεων.

Στην αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι παρεμβάσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, που με τις ομιλίες τους αποκαλύπτουν τον αντιλαϊκό – ταξικό χαρακτήρα του κρατικού προϋπολογισμού, καλώντας τον λαό με τον αγώνα του και τη συμπόρευσή του με το Κομμουνιστικό Κόμμα να εμποδίσει την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου στα δικαιώματά του και να διεκδικήσει την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του.

Δείτε εδώ τις παρεμβάσεις των βουλευτών του ΚΚΕ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...