Κρεμλίνο: «Η Ρωσία δεν θα προμηθεύει με αέριο την Ευρώπη δωρεάν»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ - Ρωσία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η Μόσχα χειρίζεται τις λεπτομέρειες για παράδοση φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες για πληρωμή σε ρούβλια, αλλά δεν θα κάνει φιλανθρωπία εάν η Ευρώπη αρνηθεί να πληρώσει στο ρωσικό νόμισμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σήμερα Δευτέρα.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε ενημέρωση για το θέμα πριν από τις 31 Μαρτίου. «Η διαδικασία προμήθειας είναι εξαιρετικά περίπλοκη», είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι περιλαμβάνει «τόσο τις προμήθειες, την πληρωμή, όσο και την προσαρμογή των υπολοίπων. Αυτή τη στιγμή μελετώνται όλες οι λεπτομέρειες από τα τμήματα με την Gazprom, για να καθοριστεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα», είπε όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να εφαρμοστεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν απάντησε σχετικά με τα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η Ρωσία εάν η Ευρώπη αρνηθεί να πληρώσει για το φυσικό αέριο σε ρούβλια, σημειώνοντας ότι αυτά τα «θέματα θα πρέπει να διευθετηθούν καθώς εξελίσσονται. Αλλά σίγουρα δεν θα προμηθεύουμε αέριο δωρεάν, αυτό είναι σίγουρο. Είναι δύσκολο και λογικό να κάνουμε φιλανθρωπία στην κατάστασή μας», τόνισε.

Νωρίτερα, ο Πούτιν ζήτησε να πραγματοποιούνται οι πληρωμές για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες σε ρούβλια, λέγοντας ότι η Μόσχα θα αρνηθεί να δεχτεί πληρωμές για τέτοιες συμβάσεις σε απαξιωμένα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων δολαρίων και ευρώ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...