Κρεμλίνο: Να μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες από τη συνάντηση Πούτιν και Μπάιντεν

Η επερχόμενη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν, που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουνίου, είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από αυτή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Παρασκευή.

«Αυτή είναι πράγματι μια πολύ σημαντική συνάντηση. Ταυτόχρονα, θα ήταν λάθος να διογκώσαμε τις προσδοκίες» δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το Channel One της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, οι δύο χώρες διαφωνούν σε τόσα πολλά πράγματα που «δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε πρόοδο στην επίτευξη κατανόησης».

Τόσο ο Πούτιν όσο και ο Μπάιντεν θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα θέματα που ο καθένας τους δίνει προτεραιότητα, δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Η έναρξη ενός διαλόγου ανώτερου επιπέδου είναι ένα πολύ θετικό σημάδι παρά τη θλιβερή κατάσταση των διμερών σχέσεων. Γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν θέλει να βελτιώσει την κατάσταση των σχέσεών μας … Αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο με αμοιβαία κατανόηση και επισκόπηση πάνω στα ενδιαφέροντα του άλλου» συνέχισε ο Πεσκόφ.

Πηγή: sputnik.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...