Κρούσματα σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα

Νέα Σμύρνη Λάρισα οικισμός Ρομά
Πηγή: EUROKINISSI

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν χθες σε οικισμό Ρομά στη συνοικία Νέας Σμύρνης της Λάρισας. Αρχικά, βρέθηκε θετικός ένας 32χρονος και μετά από ιχνηλάτηση των επαφών του βρέθηκαν άλλοι 12 θετικοί. Γι’ αυτό αποφασίστηκε η άμεση κήρυξη σε καραντίνα του οικισμού των 3.000 κατοίκων.

Όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο, ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις επαφές του 32χρονου. Η καραντίνα ισχύει από 09-4-2020 και ώρα 23.00 έως και 23-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η παράτασή της. Η Περιφέρεια και ο Δήμος ανέλαβαν την τροφοδοσία των κατοίκων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, σχετικά με τους ελέγχους που ακολούθησαν, από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης τα 20 είναι θετικά ενώ τα 9 αρνητικά. Τα δείγματα είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης και αφορούν τις στενές επαφές ενός 32χρονου Ρομά που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Από χθες, δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στα σημεία της εισόδου της συγκεκριμένης συνοικίας ώστε να τηρηθεί η διαδικασία της καραντίνας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...