«Κρυφές Γωνιές» μας αποκαλύπτει η Γιώτα Νέγκα στο Θέατρο Άλσος

«Κρυφές Γωνιές» του ελληνικού τραγουδιού μας αποκαλύπτει η Γιώτα Νέγκα, η οποία τραγουδάει κάθε Παρασκευή, για λίγες παραστάσεις, στο θέατρο «Άλσος», στο κέντρο της Αθήνας, «εκεί που οι συντεταγμένες του χώρου γίνονται το σημείο αναφοράς της σύγχρονης μουσικής ιστορίας. Εκεί που τέμνεται η ενέργεια των παλιών ρεμπετάδικων με αυτή των μετέπειτα μπουάτ, των σύγχρονων μουσικών σκηνών και των μικρών αυτοσχέδιων καταστάσεων», όπως λέει η ίδια η ερμηνεύτρια. 

Την πρεμιέρα της παράστασης που ονομάζεται «Κρυφές Γωνιές» παρακολούθησε χθες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος είχε μια θερμή συνομιλία με την Γιώτα Νέγκα. 

Εξηγώντας τον τίτλο της παράστασης, η ερμηνεύτρια σημειώνει: «Ξέρετε, γαλουχήθηκα από τους ήχους του μπουζουκιού του Γιώργου Ζαμπέτα και τα jazz ένστικτα της Nina Simone. Έμαθα να τραγουδάω μελετώντας τους αμανέδες των Σμυρνιών αλλά και τα τρυφερά κρεσέντο της Βίκυς Μοσχολιού. “Ενηλικιώθηκα” μέσα από το συνειρμικό λόγο του Μάνου Χατζιδάκι και το ρομαντικό ρεαλισμό της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Διάβασα τις πρώτες μου παρτιτούρες γραμμένες από τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και έφθασα να τραγουδάω τις σκέψεις του Σταμάτη Κραουνάκη, του Οδυσσέα Ιωάννου, του Θέμη Καραμουρατίδη, του Θοδωρή Γκόνη, του Νίκου Μωραΐτη.

Σας μοιάζουν μεγάλες αυτές οι αποστάσεις; Κι όμως, δεν είναι. Είναι ένας δρόμος φτιαγμένος από διαφορετικές υφές και χρώματα που συνθέτουν τον κόσμο μου. Έναν κόσμο φτιαγμένο από φως, με πολλές Κρυφές Γωνιές που περιμένουν να συστηθούν. Αυτές που θα αποκαλύψω για πρώτη φορά φέτος, στη σκηνή του Άλσους. Σε μια “χειροποίητη παράσταση”, με όλα τα αντιθετικά υλικά από τα οποία είμαι φτιαγμένη».

Δείτε ακόμα...