Κρυοπηγή Χαλκιδικής: Πυροσβεστικό σταθμό με δικά τους έξοδά έφτιαξαν οι κάτοικοι

Το αυτοσχέδιο πυροσβεστικό που έφτιαξαν οι κάτοικοι

Κάτοικοι της Κρυοπηγής στη Χαλκιδική δημιούργησαν με δικά τους έξοδα έναν «πυροσβεστικό σταθμό» άμεσης επέμβασης, ώστε να εξοπλίσουν με νερό την Πυροσβεστική σε περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ επίσης μπορεί να επιχειρήσει και αυτόνομα.

Το γεγονός σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, τονίζοντας πως πρόκειται για άλλη μια απόδειξη της παντελούς έλλειψης στοιχειωδών μέτρων πυροπροστασίας από το κράτος.

«Ολες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει έχουν διαπράξει διαχρονικό έγκλημα. Γιατί όλες οι κυβερνήσεις διατήρησαν τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό της δασοπροστασίας από τη δασοπυρόσβεση, δηλαδή της πρόληψης από την καταστολή. Διατήρησαν σε χαμηλά, εξευτελιστικά επίπεδα τα κονδύλια για τη δασοπροστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία με τραγικές ελλείψεις, τόσο σε μέσα όσο και σε προσωπικό τόσο πανελλαδικά όσο και στον νομό Χαλκιδικής», σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε στη Βουλή άλλο ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο λαός δοκιμάστηκε τις προηγούμενες μέρες για πολλοστή φορά από καταστροφικές πυρκαγιές ανά τη χώρα. Σε μια σειρά περιοχές που έγιναν “στάχτη” υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για τη δήθεν ετοιμότητα και επάρκεια του κρατικού μηχανισμού».

Η ΤΕ Χαλκιδικής απαιτεί από την κυβέρνηση την εξασφάλιση έκτακτης χρηματοδότησης για μέσα και υλικό για την Πυροσβεστική, άμεσες προσλήψεις πυροσβεστών και υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας στο νομό Χαλκιδικής, «που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η υποστελέχωση πυροσβεστών και υπαλλήλων είναι σε τραγικά επίπεδα». Και καταλήγει: «Δεν είναι δυνατόν να βάζουν από την τσέπη τους λεφτά οι κάτοικοι της περιοχής για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Τώρα να δοθεί γενναία χρηματοδότηση στην πυροπροστασία».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...