Κυκλάδες: Ύποπτο κρούσμα στο πλοίο ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Πλοίο Θεολόγος Π. στη Ραφήνα / Πηγή: Eurokinissi
Πλοίο Θεολόγος Π. στη Ραφήνα / Πηγή: Eurokinissi

Ύποπτα συμπτώματα εμφάνισε μέλος πληρώματος του ΕΓ/ΟΓ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π». Το πλοίο την Παρασκευή το βράδυ διανυκτέρευσε στο λιμάνι της Μυκόνου, ενώ το Σάββατο το πρωί είχε δρομολόγιο για Τήνο-Άνδρο-Ραφήνα. Ξημερώματα όμως ένα μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό. O πλοίαρχος ειδοποίησε της λιμενικές και υγειονομικές αρχές και το πλοίο αναχώρησε από τη Μύκονο κενό επιβατών με προορισμό τη Ραφήνα.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του irafina.gr η εξέταση του ασθενή επρόκειτο να γίνει μέσα στο πλοίο από γιατρούς συγκεκριμένης κλινικής. Σήμερα Κυριακή αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης. Μέχρι τότε το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Ραφήνας και τα 40 άτομα που αποτελούν το υπόλοιπο πλήρωμα βρίσκονται σε καραντίνα. Στο μεταξύ, το SuperFerry II ενώ είχε αναχωρήσει το Σάββατο το πρωί από τη Ραφήνα για τον Πειραιά όπου επρόκειτο να δέσει γιατί δεν υπάρχει επιβατική κίνηση, πήρε εντολή να αλλάξει προορισμό και να πάει στη Μύκονο για να εκτελέσει το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π».

Στην ‘Ανδρο το «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» είχε προηγουμένως αποβιβάσει 19 επιβάτες, 13 στην Μύκονο και 8 στην Τήνο, οι οποίοι έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες κι άλλο μέλος του πληρώματος έχει εμφανίσει υψηλό πυρετό. Επομένως υπάρχει φόβος για πιθανό νέο κρούσμα.

Πηγές από το Λιμεναρχείο της Ραφήνας αναφέρουν ότι το πλοίο έχει απολυμανθεί, έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα πάντα ιχνηλατούνται.

ΠΗΓΗ: cyclades24

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...