Κυκλώνας Ίαν: Νεκροί και καταστροφές στη Φλόριντα – «Σφυροκοπά» τη Νότια Καρολίνα

Καταστροφές στη Φλόριντα των ΗΠΑ μετά τον κυκλώνα Ίαν
(Φωτό αχρείου) – Καταστροφές στη Φλόριντα των ΗΠΑ μετά τον κυκλώνα Ίαν / Πηγή: Twitter

Ο κυκλώνας Ίαν, που έχει υποβαθμιστεί σε καταιγίδα έπληξε με σφοδρούς ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις την Παρασκευή, τη Νότια Καρολίνα, αφού προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στη Φλόριντα αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς.

Οι αρχές της νοτιοανατολικής πολιτείας των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν το βράδυ της Παρασκευής ένα νέο απολογισμό 23 νεκρών, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άνθρωποι ηλικιωμένοι που έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό.

Το CNNi κάνει λόγο για 45 νεκρούς.

Αφού προκάλεσε καταστροφές στη Φλόριντα, η καταιγίδα Ίαν κατευθύνθηκε προς τη Νότια Καρολίνα, πλήττοντας νωρίς το απόγευμα το Τζορτζτάουν ως κυκλώνας κατηγορίας 1, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι 140 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τους Κυκλώνες (NHS), που έχει την έδρα του στο Μαϊάμι.

Μολονότι στη συνέχεια εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα (άνεμοι ταχύτητας μέχρι 110 χλμ/ώρα), οι ραγδαίες βροχοπτώσεις προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες σ’ αυτή την πολιτεία και στη Βόρεια Καρολίνα, όπου σε μερικές ζώνες έπεσαν ως και 20 εκατοστά βροχής.

Περίπου 575.000 κατοικίες και εμπορικά καταστήματα ήταν ήδη χωρίς ηλεκτροδότηση χθες, Παρασκευή, το βράδυ στη Νότια Καρολίνα, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.

Πηγή: CNN

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...