Κυπριακό: «Ανάγκη να δημιουργηθούν εξελίξεις», λένε Ερντογάν – Χριστοδουλίδης

Ερντογάν κατεχόμενα Κύπρος

Διεργασίες πυκνώνουν γύρω και από το Κυπριακό. Ενδεικτική είναι καταρχάς η άτυπη σύντομη συνομιλία που είχαν οι Πρόεδροι της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, και της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Ντουμπάι, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κύπριος ηγέτης είπε ότι «ήταν μια συζήτηση γενικότερα για το Κυπριακό, για την ανάγκη να δημιουργηθούν εξελίξεις, να λυθεί το Κυπριακό, κάτι που όπως του ανέφερα θα βοηθήσει να ενισχυθούν και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, και γενικότερα να δημιουργηθούν στην περιοχή μας τέτοιες συνθήκες που θα είναι προς όφελος όλων των κρατών».

Αλλες αναρτήσεις έκαναν λόγο για εξελίξεις στο Κυπριακό που θα ακολουθήσουν την ελληνοτουρκική συνάντηση της Πέμπτης.

Σημειωτέον, χτες αναμένονταν και ανακοινώσεις για τον διορισμό απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ζήτημα για το οποίο συζήτησαν σε συνάντησή τους στο Ντουμπάι ο Κύπριος Πρόεδρος και ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Οπως υποστήριξε ο Ν. Χριστοδουλίδης, ζητούμενο είναι «ο διορισμός απεσταλμένου το συντομότερο δυνατόν, που θα αναλάβει να διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης διαπραγματεύσεων από εκεί που έχουν διακοπεί».

Ας καταγραφεί ακόμα ότι ο Κόλιν Στιούαρτ, ειδικός αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, απέστειλε προσκλήσεις στους ηγέτες και των δύο «πλευρών στην Κύπρο» (δηλαδή τον επικεφαλής της κυπριακής κυβέρνησης και τον ηγέτη του ψευδοκράτους) να παραστούν στην ετήσια δεξίωση που οργανώνει (φέτος στις 11 Δεκέμβρη) για την ολοκλήρωση του έτους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...