Κύπρος: Έκρηξη μηχανισμού στην είσοδο δημοτικού σχολείου

Αστυνομία Κύπρου
Φώτο Αρχείου / Αστυνομία Κύπρου

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε η έκρηξη μηχανισμού στην είσοδο δημοτικού σχολείου, στο χωριό Ζακάκι της επαρχίας Λεμεσού, που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Από τις έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε πως η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος ωστόσο δεν εξερράγη. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές και σε παρακείμενη εκκλησία.

Προηγήθηκε εμπρησμός σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας, όπου οι εμπρηστές έγραψαν με σπρέι στην είσοδο, «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας, προδότες». Από την πυρκαγιά κάηκε σκηνή σε αίθουσα πολλαπλής χρήσης του σχολείου και προκλήθηκαν υλικές ζημιές από τον καπνό. Σημειώνεται ότι προχθές βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του υπουργείου Παιδείας στην Λεμεσό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι έρευνες στρέφονται στο χώρο των «αντιεμβολιαστών», όπου πρωτοστατούν διάφορες ακροδεξιές ομάδες. 

(ΜΕ πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...