Κύπρος: Πιθανόν δολοφονία ο θάνατος 28χρονης στην Πάφο, σύμφωνα με την Αστυνομία

Αστυνομία Κύπρου
Φώτο Αρχείου / Αστυνομία Κύπρου

Το ενδεχόμενο της δολοφονίας εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές της Κύπρου, αναφορικά με τον θάνατο μιας 28χρονης το περασμένο Σάββατο στην Πάφο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, γύρω στις 8 π.μ. της 11ης Μάρτη, έλαβε κλήση από 30χρονο κάτοικο Πάφου, ο οποίος ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην Πέτρα του Ρωμιού, με φίλη του, εκείνη πλησίασε στο χείλος του γκρεμού προκειμένου να φωτογραφηθεί στο σημείο, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό.

Αν και στην κατάθεσή του, ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ατύχημα, από τη νεκροψία-νεκροτομή που έγινε λίγες ώρες αργότερα προκύπτει ότι η άτυχη κοπέλα φέρει κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού. Επιπλέον εντοπίστηκαν εξωτερικές σωματικές κακώσεις οι οποίες δημιουργούν υποψία για σεξουαλική κακοποίηση καθώς και επιπρόσθετες εξωτερικές κακώσεις οι οποίες δεν προκύπτουν από πτώση από ύψος. Διαφάνηκε επίσης ότι το έγκλημα πιθανό να μη διαπράχθηκε στο συγκεκριμένο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα, αλλά κάπου αλλού και μεταφέρθηκε εκεί.

Να σημειωθεί ότι ο 30χρονος υπεβλήθη σε αλκοτέστ και εξετάσεις για ναρκωτικά, τα οποία βγήκαν θετικά.

Οι δικηγόροι του 30χρονου υπόπτου ζήτησαν να διενεργηθεί δεύτερη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης. Το συγκεκριμένο αίτημα για δεύτερη νεκροτομή, στην οποία θα παρίσταται ιδιώτης ιατροδικαστής, μελετάται από τη Νομική Υπηρεσία του κράτους.

Το θύμα, η 28χρονη Λέσια Μπίκοβα από την Ουκρανία, εγκαταστάθηκε στην Κύπρο από τις 6 Γενάρη εξαιτίας του πολέμου στη χώρα της, με ειδική άδεια παραμονής στην Κύπρο, όπου ζούσε ήδη η μητέρα της.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...