Κύπρος: Το Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζεται αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

Οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της Τουρκίας, παίρνουν θέση και για την Κύπρο. Συγκεκριμένα, το Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζεται να αναγνωρίσει επισήμως την παράνομη και μη αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα τουρκοκυπριακή οντότητα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου» και θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις φιλικές προς την Τουρκία χώρες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Turkiye.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανοίγει τον δρόμο για αυτή την εξέλιξη, καθώς το Μπακού απέφευγε να αναγνωρίζει το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο, φοβούμενο ότι μία τέτοια κίνηση θα νομιμοποιούσε την αναγνώριση από χώρες της ΕΕ της αυτοανακηρυχθείσας «Δημοκρατίας του Αρτσάχ» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Στο παρελθόν το Αζερμπαϊτζάν είχε αναλάβει πρωτοβουλία για αναγνώριση της “ΤΔΒΚ”, ωστόσο οι προσπάθειες αυτές “πάγωσαν” (εξαιτίας των συσχετισμών δύναμης εκείνης της εποχής) υπό το φόβο ότι ίσως η ΕΕ θα αναγνωρίσει την Αυτόνομη Δημοκρατία του Ορεινού Καραμπάχ», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...