Κυρ. Μητσοτάκης: Άλλο ένα διάγγελμα συγκάλυψης ευθυνών για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας

EUROKINISSI

Άλλο ένα διάγγελμα – προσπάθεια συγκάλυψης της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέο lockdown ανέφερε τα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο δίμηνο. 

Επικαλέστηκε ότι διεθνώς υπάρχει πρόβλημα με την μετάλλαξη «Δ» και δήλωσε ότι υπάρχει πλέον το εμβόλιο, κάνοντας σαφές ότι ο αναγκαίος εμβολιασμός αξιοποιείται και για να μην προχωρήσει η ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αντίθετα, δήλωσε ότι θα προχωρήσει το νέο ΕΣΥ της περαιτέρω εμπορευματοποίησης. 

Ισχυρίστηκε πως η χώρα θρηνεί αχρείαστες απώλειες διότι δεν έχει τα ποσοστά εμβολιασμού άλλων χωρών, άρα για όλα φταίει η ατομική ευθύνη και όχι ο κυβερνητικός σχεδιασμός!

Τα συμπληρωματικά μέτρα που ανακοίνωσε:

– Από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες, ούτε και με την επίδειξη τεστ. Δηλαδή lockdown για τους ανεμβολίαστους. Στις λειτουργίες στις εκκλησίες οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

– Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.

– Επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με «ειδικές πρόνοιες» για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο. Παραμένει η εγκληματική απουσία μέτρων στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

– Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά.

– «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με επιτάξεις ιδιωτών ιατρών και προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή. Αντί για επίταξη των ομίλων στην υγεία η κυβέρνηση εξαντλεί την πυγμή της στους ιδιώτες γιατρούς

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...