Κυρ. Μητσοτάκης: Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο για τη νέα αντιλαϊκή επέλαση με το «Ταμείο Ανάκαμψης»

EUROKINISSI

Ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς στις αναδιαρθρώσεις που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου έταξε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στην Αθήνα η ΝΔ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αυτό το νέο υπερμνημόνιο που περιέχει πλήθος αντιλαϊκών προαπαιτούμενων.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε για «ισορροπημένο σχέδιο» που «σέβεται» τις προτεραιότητές» όπως «η ψηφιακή διευκόλυνση του κράτους και η πράσινη μετάβαση». Τόνισε, δε, ότι «μεγάλη επιτυχία του σχεδίου ήταν πως συνοδεύτηκε από μεταρρυθμίσεις με αυξημένο αίσθημα ιδιοκτησίας» της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, όπως υπογράμμισε, δεν βλέπει την ώρα για να τις υλοποιήσει, καθώς δεν της τις επέβαλαν «αλλά ήταν μέρος της πολιτικής και του προγράμματός μας».

Σημείωσε με νόημα ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα καλωσόρισε τα χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης  για «παραγωγικές επενδύσεις», ενώ σημείωσε επίσης την «ευελιξία» που επιδεικνύεται για ανακατεύθυνση πόρων αναλόγως των αναγκών. Διαβεβαίωσε, εξάλλου, για στενό συντονισμό σε όλα τα επίπεδα από την κεντρική διοίκηση ως τις περιφέρειες, ώστε να «αξιοποιήσουν» τους πόρους του Ταμείου, που πάνε πακέτο με δεκάδες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. 

Προκειμένου να χρυσώσει το χάπι για τις νέες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που συνδέονται με την χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, έθεσε ως στόχο «τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας», οι οποίες βέβαια θα βασίζονται στους άθλιους μισθούς και στα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...