Κυριάκος Μητσοτάκης: Ούτε λέξη για το ΝΑΤΟ που ενθαρρύνει την επιθετικότητα της Τουρκίας

Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ - 14/06/2022

Πιθανή είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Για τα ελληνοτουρκικά αποφεύγει να πει το παραμικρό για το ΝΑΤΟ που ενθαρρύνει την επιθετικότητα της Τουρκίας, προσπαθεί να υποβαθμίσει την συμμετοχή στον πόλεμος την Ουκρανία και την αποστολή οπλισμού ενώ για την ακρίβεια δηλώνει ότι δεν θα μειώσει την έμμεση φορολογία!

Μετεκλογικές συνεργασίες

Σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών για το σχηματισμό κυβέρνηση πυροδότησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνοντας ότι υπάρχουν στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων. Άλλωστε όπως δήλωσε «στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής πιστεύω ότι στα λόγια, μεταξύ των μεγάλων κομμάτων τουλάχιστον, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές», εννοώντας ότι είναι μαζί στην ευρωατλαντική γραμμή.

Δηλώνει ότι αν η ΝΔ δεν λάβει ποσοστό για αυτοδύναμη κυβέρνηση σε δεύτερες εκλογές, όχι με απλή αναλογική αλλά με ενισχυμένη, τότε δηλώνει ότι ο λαός «θα μας έχει υποδείξει, αλλά στις συνθήκες -το τονίζω- του εκλογικού νόμου της ενισχυμένης αναλογικής, ότι δεν πρέπει να κυβερνήσουμε μόνοι μας οπότε προφανώς και θα σεβαστούμε την εντολή του ελληνικού λαού».

Ελληνοτουρκικά

Για τα ελληνοτουρκικά επαναλαμβάνει πως επιζητά το διάλογο λέγοντας πως «οι διαφορές μεταξύ των κρατών πρέπει να λύνονται με μοναδικό γνώμονα και μοναδικό σημείο αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο. Διότι διάλογο με το παράλογο δεν μπορούμε να κάνουμε». Δηλώνει ακόμα ότι «η χώρα δεν έχει απλά μία ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα» και υποστηρίζει πως «έχει ταυτόχρονα και πολύ ισχυρούς συμμάχους» όταν μόλις μια μέρα πριν ο ΓΓ του ΝΑΤΟ καλούσε Αθήνα και Άγκυρα να τα βρουν για τις διαφορές στο Αιγαίο!!!

Συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία

Για τη συμμετοχή στον πόλεμο της Ουκρανίας και την αποστολή όπλων υποστηρίζει πως «το κάνουμε για να μπορέσουμε να δώσουμε στην Ουκρανία τη δυνατότητα να μπορέσει κάποια στιγμή να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία με τους καλύτερους δυνατούς όρους».

Προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα για την αποστολή τεθωρακισμένων λόγω της λαϊκή δυσαρέσκειας υποστηρίζοντας πως «μιλάμε για έναν πολύ μικρό αριθμό» και ότι «τα όπλα τα οποία έχουμε στείλει δεν υπονομεύουν καθόλου, καθ’ οποιονδήποτε τρόπο την αμυντική δυνατότητα της χώρας».

Δεν θα μειώσουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωση

Για την ακρίβεια δηλώνει ευθέως ότι «δεν θα μειώσουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωση» και παραπέμπει σε νέα ημίμετρα τύπου fuel pass που είναι σταγόνα στον ωκεανό!

Για τις πυρκαγιές

Για τις πυρκαγιές ισχυρίζεται ότι φέτος «θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι» και επικαλείται την πρόσφατη πυρκαγιά στη Βούλα λέγοντας ότι «υπήρξε άμεση κινητοποίηση», όταν εκείνο που διαφάνηκε ξανά είναι η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού προστασίας από τις πυρκαγιές που έχει στοιχίσει ακριβά και διαχρονικά στη χώρα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...