Κυβέρνηση: Από σήμερα σε ισχύ τα νέα μέτρα για την πανδημία – Κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας τη υγείας του λαού

Συνωστισμός στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας
Φώτο Αρχείου / Συνωστισμός στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας

Από σήμερα τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την πανδημία. Σε αυτά δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας τη υγείας του λαού, όπως θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, αραίωση των μαθητών στα σχολεία, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ.

Συγκεκριμένα, από σήμερα και ως τις 2 Γενάρη:

  • – Όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως εμβολιαστικής κατάστασης υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους συμπεριλαμβανομένων γυμναστηρίων, εστιατορίων και μπαρ, στα οποία θα επιτρέπεται να την αφαιρέσουν μόνο κατά την κατανάλωση τροφής ή ποτού.
  • – Γίνεται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας (ΚΝ95) στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).
  • – Απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και ακυρώνονται όσες έχουν προγραμματιστεί, ενώ από το μέτρο εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα.
  • – Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το μοριακό test 72 ωρών ή το Rapid 24 ωρών, συστήνεται να επαναλαμβάνουν το τεστ τη 2η και την 4η ημέρα από την είσοδο τους στη χώρα.

Παράλληλα παραμένει ισχυρή η σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση, ιδίως για τους νέους, καθώς είναι αυξημένα τα κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες.

Δείτε ακόμα...