Κυβέρνηση: Δεν αποδέχεται τις ευθύνες, απειλεί ότι θα μπουν στο «γύψο» οι λαϊκές κινητοποιήσεις

μητσοτάκης
Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Σε μια προκλητική προσπάθεια διάχυσης των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης που η χώρα βρίσκεται στο έλεος του κορονοϊού, εξελίχθηκε η ενημέρωση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, αξιώνοντας μάλιστα ευθαρσώς να σταματήσει κάθε κριτική και να μπουν στο «γύψο» οι κινητοποιήσεις του λαού, ο οποίος προσπαθεί να προστατεύσει τη ζωή του απέναντι στην αναλγησία του αστικού κράτους και του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου.

Αντί να απολογηθεί που η κυβέρνησή του και ο ίδιος προσωπικά, για χάρη των κερδών του κεφαλαίου, πέταξαν στο «καλάθι των αχρήστων» την αυτοπειθαρχία που έδειξαν τα λαϊκά στρώματα στην πρώτη φάση της πανδημίας, κατηγόρησε για «εγκληματική στάση» όσους θέλουν να γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, καθώς ρισκάρουν «να μετατρέψουν μια πορεία τιμής, σε πορεία πόνου».

Κατόπιν όλων αυτών, με ύφος εισαγγελέα ζήτησε από το ΚΚΕ και τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του Κόμματος να συμμορφωθούν …με τας υποδείξεις, δηλαδή να «δηλώσουν» πως «δεν θα συμμετάσχουν σε καμία πορεία» και «δεν θα παρακινήσουν κανέναν» να συμμετάσχει, για να λάβει την άμεση αντίδραση του Δ. Κουτσούμπα από τα έδρανα ο οποίος φώναξε: «Ντροπή σας». 

Φυσικά, κατά την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, μπορούν την ίδια στιγμή, σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας και λοκντάουν, το σύστημα Υγείας να παραμένει αθωράκιστο, ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας να βγάζει τεράστια κέρδη από τον ανθρώπινο πόνο, οι επιβάτες να εξακολουθούν να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα λεωφορεία και στα σχολεία 25 και 27 μαθητές να κάνουν μάθημα σε τάξεις-κλουβιά.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως όλα όλα είναι καλώς καμωμένα από την κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καμία ευθύνη για τη γιγάντωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, αφού πριν την επιβολή του λοκντάουν δοκίμασε πολλά σχέδια που «προδόθηκαν από την ανευθυνότητα των λίγων». Για ακόμη μια φορά στοχοποίησε ευθαρσώς τη νεολαία, λέγοντας πως «η βασική αιτία της διασποράς ήταν η διασκέδαση των νέων ανθρώπων».

Προετοιμάζοντας δε για τα χειρότερα, εκτίμησε πως θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες δέκα ημέρες για να αποδώσουν τα μέτρα και οι επόμενες ημέρες «θα είναι δύσκολες».

Επιστρατεύοντας λογιστικές αλχημείες και έωλα επιχειρήματα, υποστήριξε πως «δεν ευθύνεται το άνοιγμα του Τουρισμού» για την εκτίναξη της πανδημίας, αλλά την ίδια στιγμή επανέλαβε την παραδοχή – μνημείο κυνικής ομολογίας πως εάν απαιτούνταν τεστ για την είσοδο των τουριστών θα ερχόταν στην Ελλάδα μόνο ένα 10%, άρα θα υπήρχαν επιπτώσεις στα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων.

Για γέλια και για κλάματα ήταν και ο ισχυρισμός πως η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι «ήταν ανθρωπίνως δυνατό» για την ενίσχυση των ΜΕΘ! Στην πραγματικότητα, αυτό που έχει γίνει είναι η δημιουργία νέων Μονάδων για τον Covid, μεταφέροντας προσωπικό και υποδομές από τις λιγοστές ΜΕΘ που αφορούν τις υπόλοιπες ασθένειες.

Πηγή: 902.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...