Κυβέρνηση: Εξωραϊσμός της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ

Από τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ - Αθήνα 06-10-20
Από τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ – Αθήνα 06-10-20 / Πηγή: Eurokinissi

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, στη χώρα μας μετά την επίσκεψη στην Τουρκία, αποκάλυψε για μια ακόμη φορά τις προθέσεις της κυβέρνησης για μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Ο Μητσοτάκης έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο Νατοϊκό εκπρόσωπο του κεφαλαίου, δηλώνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύονται με την πρόσληψη 15.000 στελεχών. Επίσης για μια ακόμα φορά τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ, που δαπανά πάνω από το 2% του ΑΕΠ, για πολεμικούς εξοπλισμούς. Πριν λίγους μήνες για τον ίδιο λόγο ο Τράμπ είχε κάνει το τραπέζι στον Μητσοτάκη, θέλοντας να τον ευχαριστήσει.

Τέλος ο Μητσοτάκης ερμήνευσε την ετοιμολογία της λέξης συμμαχία, με πρόθεση να συγκαλύψει τη δολοφονική ιστορία της λυκοσυμμαχίας. Πίσω από τις λέξεις Ειρήνη, Ασφάλεια, Συνεργασία θέλησε να κρύψει τη δολοφονική πρακτική του ΝΑΤΟ απέναντι στους λαούς.

Ο λαός γνωρίζει πολύ καλά τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και την περίφημη «αλληλεγγύη» ανάμεσα στα μέλη του, όπως έγινε με την εισβολή και την κατοχή του 40% περίπου των εδαφών της Κύπρου, με τις επεμβάσεις στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, το βομβαρδισμό της Λιβύης κ.α.

Καμιά αυταπάτη για το ρόλο της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τον εξωραϊσμό του ιμπεριαλιστικού οργανισμού. Να σταματήσει τώρα τα παζάρια και τις συζητήσεις υπό την εποπτεία των ιμπεριαλιστών.

Ο λαός μας χρειάζεται να παλέψει για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Να οργανώσει τον αγώνα για να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας.

Να χαράξει τη δική του πορεία, με οικονομία που θα λειτουργεί προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και όχι προς όφελος των πολυεθνικών.

Λ.Α.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...