Κυβέρνηση: Να κεφαλαιοποιήσουμε στο μέγιστο τα οφέλη της Συμφωνίας (MDCA)

Αλεξανδρούπολη 2021 - Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ μετά την απόβασή τους στο λιμάνι με προορισμό την περικύκλωση της Ρωσίας
Φώτο Αρχείου / Αλεξανδρούπολη 2021 – Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ μετά την απόβασή τους στο λιμάνι με προορισμό την περικύκλωση της Ρωσίας / Πηγή: EUROKINISSI

«Μετά την ιδιαίτερα σημαντική υπογραφή της δεύτερης τροποποίησης της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ (MDCA), η κυρίαρχη προσδοκία της κυβέρνησης είναι (…) να κεφαλαιοποιήσουμε (…) στο μέγιστο τα οφέλη της εν λόγω Συμφωνίας». Αυτά είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών. Και μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ να τσακώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου για το «τίμημα», αλλά σίγουρα τις συμφωνίες τους με τις ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να τις «κεφαλαιοποιούν», βυθίζοντας τον λαό σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους.

Δεν έχει παρά να ρίξει κανείς μια ματιά στις προειδοποιήσεις της Ρωσίας για τη χρήση της Αλεξανδρούπολης από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και για τις συνεχείς «πρόβες πολέμου» που κάνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από κοινού με τις ΗΠΑ. Δεν έχει παρά να δει το πώς «χτίζεται» η αμερικανοΝΑΤΟική «σταθερότητα» στην Ανατολική Μεσόγειο και πέραν αυτής, με την πολιτική που δίνει «αέρα στα πανιά» των αμφισβητήσεων της τουρκικής αστικής τάξης, και τόσα άλλα.

Όσο όμως η αστική τάξη «κάνει ταμείο» για τα δικά της συμφέροντα, ο λαός πρέπει να κάνει τον δικό του «λογαριασμό»: Δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία, για να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, για απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και αποδέσμευση από όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Δείτε ακόμα...