Κυβερνητικές εξαγγελίες: Ρυθμίσεις που δεν ακουμπούν τις αιτίες της απώλειας εισοδήματος, της φοροληστείας και της υπερχρέωσης

EUROKINISSI

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Το “μαρτύριο της σταγόνας” θυμίζουν οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις για δόσεις, που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, οι οποίες δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη απουσία πραγματικών μέτρων στήριξης για τα λαϊκά νοικοκυριά, για τις μικροεπιχειρήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, για τους αγρότες που πνίγονται στην ανασφάλεια, εξαιτίας των πολιτικών όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Πρόκειται για ρυθμίσεις που δεν ακουμπούν τις αιτίες της απώλειας εισοδήματος, της φοροληστείας και της υπερχρέωσης, όπως είναι η διαχρονική πτώση των μισθών, οι αντιλαϊκοί φόροι που καλά κρατούν, η ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την ενέργεια και τις πρώτες ύλες. Είναι η ακρίβεια που έχει τις ρίζες της στην επεκτατική πολιτική της ΕΕ, στις πολιτικές της λεγόμενης “απελευθέρωσης” και στους ληστρικούς φόρους που προώθησαν μαζί η ΕΕ και οι κυβερνήσεις. Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι επιπτώσεις των lockdown και των προσωρινών αναστολών που τα συνόδευσαν.

Και ο Γολγοθάς συνεχίζεται!

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν κερδίζουν “Όσκαρ πρωτοτυπίας”. Όλες οι κυβερνήσεις, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που φροντίζουν να φορολογούν τη λαϊκή οικογένεια ακόμα “και για τον αέρα που αναπνέει”, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή “εισπραξιμότητα”, ειδικά σε συνθήκες που το λαϊκό εισόδημα εξανεμίζεται εν ριπή οφθαλμού. Έτσι εξασφαλίζονται τα “ματωμένα πλεονάσματα”, “τα μαξιλάρια ασφαλείας”, ο “δημοσιονομικός χώρος” για να επιδοτούνται με χίλιους δυο τρόπους τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Μόνη πραγματική ανακούφιση αποτελούν οι προτάσεις που επανειλημμένα έχει καταθέσει το ΚΚΕ και αρνείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιες προτάσεις είναι:

– Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

– Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου για τα χρέη σε εφορία και τράπεζες.

– Άτοκες δόσεις για το υπόλοιπο ποσό στο ύψος του 5% του μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος.

– Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα και τους λογαριασμούς ενέργειας.

– Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ (προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο). Άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων σε αυτό.

– Απαγόρευση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων λαϊκών νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, ανέργων». 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...