Κυβερνητικό αμόκ για την αυριανή απεργία – Αγωγή της Κεραμέως στην ΑΔΕΔΥ

Υπουργος Παιδειας
Νίκη Κεραμέως/ Πηγή: EUROKINISSI

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επικαλούμενη τη διασφάλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή για την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Συγκεκριμένα, η Νίκη Κεραμέως ζητά να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

«Καθήκον μας να προστατεύσουμε τους υποψηφίους μας από κάθε αναστάτωση», υποστηρίξε η υπουργός Παιδείας. Η ίδια υπουργός όμως ήταν αυτή που δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων στην πανδημία με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να καλούνται να εξεταστούν μετά από μία «μισή» χρονιά και με τα πολλά προβλήματα της τηλεκπαίδευσης.

Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά η απεργία στα ΜΜΜ της Αθήνας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική διότι «δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία για την προκήρυξη απεργιών» και επειδή «γίνονται σε περίοδο εισαγωγικών εξετάσεων για το Πανεπιστήμιο».

Με την ανακοίνωσή της η ΝΔ αποκαλύπτει και μια από τις βασικές επιδιώξεις του νομοσχεδίου της, που είναι το χτύπημα στην απεργία

Και η υπουργός Παιδείας και η ΝΔ προσπαθούν όμως να κρύψουν το λόγο που παραλύει εκ νέου η χώρα την Τετάρτη. Ο λόγος είναι το νομοσχεδίο-έκτρωμα της κυβέρνησης που χτυπάει τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και κατοχυρώνει το 10ωρο.

Με την αντίδρασή τους, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τι είναι αυτό που φοβούνται, ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων.

Δείτε ακόμα...