Λ. Κανέλλη: Αν είχαν παρθεί μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ θα ήταν καλύτερα

Κανέλλη στην ΕΡΤ

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ατομική ευθύνη ως πανάκεια για την πανδημία, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στην ΕΡΤ1, σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα έχει κλείσει νοσοκομεία, διεξάγει ελλιπή και αντιφατική εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, αναβάλλει το 80% των χειρουργείων, αφήνοντας τον λαό απροστάτευτο.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση δεν επέλεξε μια διαχείριση της πανδημίας υπέρ του λαού, καθώς δεν προχώρησε σε προσλήψεις στα νοσοκομεία, σε ουσιαστική ενημέρωση για τον εμβολιασμό από επιστήμονες, δεν πήρε μέτρα στα σχολεία παρά μόνο άφησε τμήματα με 25 και 27 μαθητές και τάξεις νηπιαγωγείων σε κοντέινερ.

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ζητούσε επιτακτικά ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου τομέα Υγείας, μέτρα για την αποσυμφόρηση στα ΜΜΜ με αύξηση του στόλου και του προσωπικού για την εξασφάλιση περισσότερων δρομολογίων, σύστημα καταγραφής και ιχνηλάτησης, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως τόνισε, η πανδημία είναι ένας πόλεμος που αυτήν τη στιγμή δίνεται χωρίς πυρομαχικά και στρατιώτες.

Μιλώντας για το κύμα ακρίβειας, είπε χαρακτηριστικά πως «φοβάσαι όταν έρθει ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος, μην πάθεις εγκεφαλικό και δεν υπάρχει γιατρός να πας».

Σημείωσε ότι η ακρίβεια δεν ήρθε ουρανοκατέβατη αλλά είναι αποτέλεσμα αυτού του συστήματος και αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και στις τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος για τη μείωση του κόστους παραγωγής στους αγρότες.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...