Λ. Κανέλλη: Η νομοθεσία της ΕΕ επιτρέπει το νόμιμο και διαρκές φακέλωμα των πολιτών

Με την νομοθεσία της ΕΕ, επιτρέπεται το νόμιμο φακέλωμα όλων των πτυχών της ζωής των εργαζόμενων, των πολιτών, σημείωσε μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ-1.

Σημείωσε ότι με τον κανονισμό 2021/1821 της Κομισιόν, επιτρέπεται η εμπορία του εξοπλισμού για τις παρακολούθησης σε ιδιώτες, επιτρέποντας παράλληλα την διατήρηση των προσωπικών δεδομένων και των στοιχειών όσων παρακολουθούνται επ’ αόριστον.

Υπογράμμισε ότι η διατήρηση και η ενίσχυση του συστήματος παρακολούθησης και φακελώματος, έρχεται σε μια συγκυρία που η φτώχεια και η ενεργειακή κρίση παίρνει άλλον χαρακτήρα, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, όταν οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν αν τον χειμώνα θα έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, εάν θα έχουν γεμάτο το ψυγείο, εάν θα μπορούν να πάρουν στα παιδιά τους σχολικά.

Η Λ. Κανέλλη σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν την δύναμή τους, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή εκφράζεται σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...