Λ. Κανέλλη: Ο ρόλος του «σημαιοφόρου» των ΗΠΑ δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

Λιάνα Κανέλλη -ερτ

Η πολιτική του «σημαιοφόρου» των αμερικανοΝΑΤΟικών που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ 1 και την εκπομπή «Συνδέσεις», το πρωί της Τρίτης 31 Μάη.

Έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη αποβατική άσκηση της Τουρκίας, στην οποία συμμετείχε αμερικανικό πλοίο που στάθμευσε στην Αλεξανδρούπολη, υπογραμμίζοντας ότι οι «σύμμαχοι» ενθαρρύνουν την τουρκική επιθετικοτητα.

Αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία, σημείωσε πως γίνεται για τα ενεργειακά, τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τα λεφτά των μονοπωλιακών ομίλων, στον ανταγωνισμό ΗΠΑ – Ρωσίας.

Ξεκινώντας την παρέμβασή της αναφέρθηκε στις υψηλές τιμές των καυσίμων, που αναμένεται να δημιουργήσουν πρόσθετα εμπόδια στις διακοπές των λαϊκών οικογενειών.Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει προτείνει την κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων στα καύσιμα για την ανακούφιση του λαού και των εργαζομένων, αιτήματα που δεν αποδέχεται η κυβέρνηση.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...