Λ. Κανέλλη: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει σώγαμπρος στα παιχνίδια της αστικής τάξης

Κανέλλη ΚΚΕ ΣΚΑΙ

Η εποχή της βασιλείας «έχει τελειώσει προ πολλού, και το έχει υπογράψει ο ελληνικός λαός», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ».

Υπογράμμισε πως η απόφαση να είναι ιδιωτική η ταφή του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ είναι εντελώς φυσιολογική, «είναι σεβασμός σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού που έχει πληρώσει τη βασιλεία με τις σκοτεινότερες στιγμές του έθνους, με τις σκοτεινότερες στιγμές της πατρίδας».

«Έχει χυθεί αίμα εν ονόματι του βασιλιά, έχουν γεμίσει οι τόποι εξορίας εν ονόματι του βασιλέως, έχουν εκδοθεί άπειρες δικαστικές αποφάσεις εν ονόματι του κεντρικού άρχοντα, έχει κλάψει και πονέσει πολύς κόσμος με την βασιλεία στην Ελλάδα», σημείωσε η Λ. Κανέλλη.

Με αφορμή τα σενάρια περί πρόσκλησης στο ΚΚΕ να συμμετάσχει σε «προοδευτική διακυβέρνηση», υπογράμμισε πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει αρωματικό καμίας αστικής κυβέρνησης. «Σε βρώμικη μασχάλη δεν βάζεις αρωματικό», σχολίασε σκωπτικά. «Η αστική τάξη αυτή τη στιγμή παίζει βρώμικα παιχνίδια. Φτιάχνει συμμαχίες και διαλύει συμμαχίες όποτε τη βολεύει. Και τι θέλουνε; Το δυόσμο για να μην φαίνεται η πραγματικότητα η αντιλαϊκή;», συνέχισε, συμπληρώνοντας πως το ΚΚΕ δεν μπορεί να κυβερνήσει για κάτι που θέλει την ανατροπή του.

«Να μπούμε σώγαμπροι στο παιχνίδι της αστικής τάξης; Εγώ θα πάω να διαχειριστώ τί; Την Exxon Mobil, το ΝΑΤΟ;», ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί για να υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...