Λ. Κανέλλη: Το ΚΚΕ θέλει μια εξαιρετικά αδύναμη κυβέρνηση για να μην μπορεί να περνάει αντιλαϊκά μέτρα

«Εμείς θέλουμε μια εξαιρετικά αδύναμη κυβέρνηση», γιατί όσο πιο αδύναμη είναι, τόσο περισσότερο θα δέχεται την πίεση των εργαζομένων, τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Α’ Αθήνας μιλώντας στο «Mega». Όπως εξήγησε, «αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει ότι δεν θα περνάει αντιλαϊκά μέτρα εύκολα». 

Η Λιάνα Κανέλλη εκτίμησε ότι ανά πάσα στιγμή τα υπόλοιπα κόμματα μπορούν να συνεργαστούν και να φτιάξουν κυβέρνηση. Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να συνεργαστεί με αντιλαϊκές κυβερνήσεις, είτε πλασάρονται ως «προοδευτικές, είτε πλασάρονται ως φιλελεύθερες. Με αφορμή δε τα εκβιαστικά διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ πως όποιος δεν πάει μαζί του «πάει με τη δεξιά», υπογράμμισε πως «αυτά τα παραμυθάκια αρχίσανε το 2012, τελειώσανε το 2015 και καταρρεύσαν το 2019». 

Το αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση νικητών ή ηττημένων αφορά αυτούς και όχι το ΚΚΕ, είπε, συμπληρώνοντας πως από τα χρόνια της κρίσης έως σήμερα, «ότι κατακτήθηκε, έγινε από το οργανωμένο εργατικό κίνημα στο οποίο πρωτοπορεί το ΚΚΕ». 

Σχετικά με την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, στηλίτευσε την υποκρισία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επί οκτώ χρόνια δεν έχουν κλείσει τη δίκη για την Χρυσή Αυγή. Ξεκαθάρισε επίσης ότι αυτός που μπορεί να αντιμετωπίσει τους ναζί εγκληματίες είναι ο οργανωμένος λαός. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...