Λ. Κανέλλη: Το «βρείτε τα» από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Γερμανία σημαίνει επώδυνο συμβιβασμό

Στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπό το πρίσμα και της πρόσφατης επίσκεψης της Γερμανίδας ΥΠΕΞ σε Αθήνα και Άγκυρα, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σε παρεμβάσεις της σε συζήτηση σε τηλεοπτική συζήτηση στον «Σκάι», το πρωί της Δευτέρας 1 Αυγούστου.

Σε ερώτηση σχετικά με τη «σαφή στήριξη» της Αναλένα Μπέρμποκ στην Ελλάδα, η Λ. Κανέλλη τόνισε ότι η ΥΠΕΞ της Γερμανία δεν αντέδρασε το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησηςτων νησιών, δεν είπε κουβέντα για τα υποβρύχια και η Γερμανία εξακολουθεί να κλείνει θηριώδεις συμφωνίες στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Τουρκία.

Αναφορικά με την αναγνώριση της ελληνικής κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά από την Μπέρμποκ, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι είναι «παρηγοριά στον άρρωστο» διότι είναι προφανές πως «η πρόταση η νατοϊκή, η αμερικανική και η γερμανική είναι “βρείτε τα” και το “βρείτε τα” σημαίνει επώδυνο συμβιβασμό.

Ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά ένα στρατιωτικο-οικονομικό σύμπλεγμα που προωθεί τα συμφέροντά του και είπε χαρακτηριστικά πως «αν αύριο το πρωί θεωρήσει ότι η Τουρκία του είναι πιο χρήσιμη από Ελλάδα, “μην τον είδατε το Παναή”»…

Από αυτή την άποψη, η Λ. Κανέλη τόνισε πως η μοναδική αντίσταση μπορεί να προέλθει από τον ελληνικό λαό, από την οργάνωσή του από τα κάτω, ενώ επίσης υπογράμμισε ότι «η ειρήνη είναι υπόθεση των λαών».

Δείτε ακόμα...