Λ. Νικολάου – Αλαβάνος: Διαρκής ο αγώνας του ΚΚΕ για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από τα «κοράκια»

Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Ο αγώνας του ΚΚΕ για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τα κοράκια των funds και των τραπεζών είναι διαρκής, τόνισε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, μιλώντας στη ΕΡΑ Χανίων.

Αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος, στις οποίες πρωτοστατούν οι κομμουνιστές για την αποτροπή πλειστηριασμών και εξώσεων, με σημαντικά αποτελέσματα.

Με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στην ευρωπαϊκή επιτροπή για τα «κόκκινα δάνεια», ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος ξεκαθάρισε ότι απέναντί του ο λαός έχει να αντιμετωπίσει ένα εχθρικό κράτος που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ.

Αυτό αποδείχθηκε, είπε, από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, όπου οι κυβερνήσεις σε κάθε φάση παραχωρούσαν τις συγκοινωνίες και έδιναν στους ιδιώτες τη δυνατότητα να μην κάνουν τις απαραίτητες επενδύσεις στην ασφάλεια.

Όσον αφορά στους πλειστηριασμούς, σημείωσε ότι οι τράπεζες και τα funds, θέλουν γρήγορες διαδικασίες για να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία μπροστά σε νέα κρίση που διαφαίνεται και εκφράζεται αυτή τη στιγμή σε αμερικανικές και ελβετικές τράπεζες.

Τόνισε ότι ο λαός και η νεολαία που βγήκαν τις περασμένες ημέρες στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και για όσα τους δυσκολεύουν τη ζωή, την ακρίβεια, την ανασφάλεια, την εργασιακή ζούγκλα πρέπει να κλιμακώσουν την πάλη και να στηρίξουν το ΚΚΕ για να μπλοκαριστεί η αντιλαϊκή λαίλαπα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...