Λ. Νικολάου – Αλαβάνος: Η Ευρωπαϊκή «οδηγία για τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες» αποτελεί ένα ακόμη όπλο των εργοδοτών

Η «οδηγία για τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες» που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτελεί ένα ακόμη όπλο για την εργοδοσία, προκειμένου να χτυπήσει περαιτέρω ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα, σημείωσε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην ΕΡΤNews.

Τόνισε ότι η οδηγία έρχεται σε μια περίοδο που σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς, με την «πλατφόρμα» να αποτελεί τον νέο νευρωσικό μεσάζοντα των εργαζομένων με τους εργοδότες, χτυπώντας την συλλογική διεκδίκηση

Υπογράμμισε ότι όταν υπάρχει σε εθνικό επίπεδο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει φτιαχτεί και από τους νόμους της ΝΔ, αλλά και από τους νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερους, είναι αναμενόμενο οι πλατφόρμες, ως νέες μορφές καπιταλιστικών επιχειρήσεων, να παίρνουν και αυτές τα μέτρα που θα ενισχύουν την θέση τους απέναντι στους εργαζόμενούς τους.

Σημείωσε ότι η ΕΕ δεν είναι ένα κοινό σπίτι των λαών, αλλά μια ένωση των μεγάλων μονοπωλίων και των καπιταλιστικών επιχειρήσεων που θέλει να δημιουργεί τους όρους για να εκμεταλλεύεται ποιο εύκολα όλους τους λαούς της ΕΕ. Για αυτό οι εργαζόμενοι, πρέπει να την αντιπαλέψουν και αυτό στην Ελλάδα, μπορούν να το κάνουν επιλέγοντας το ΚΚΕ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...