Λ. Νικολάου – Αλαβάνος: Ο ελληνικός λαός να μη νομιμοποιήσει καμία προσπάθεια υποκλοπής των προσωπικών του δεδομένων

Το απαράδεκτο και σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί και επιτρέπει να γίνονται οι παρακολουθήσεις έχει τις υπογραφές όλων των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει σημείωσε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στον ΑΝΤ – 1, την Πέμπτη 11 Αυγούστου. Πρόσθεσε ότι καθιστά όλους τους εργαζόμενους στόχους παρακολούθησης και τόνισε ότι αυτό δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί.

Ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος επεσήμανε ότι έχουν μεγάλη σημασία οι καταγγελίες του Ν. Ανδρουλάκη και αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του ΚΚΕ από το 2016 για συνακροάσεις στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και στηλίτευσε το γεγονός ότι στη χθεσινή εκπομπή ο Γ. Κατρούγκαλος όταν του τέθηκε το ερώτημα, απάντησε πως κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν «αδιάσειστα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις». Ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος υπενθύμισε το πόρισμα της ΑΔΑΕ εκείνης της περιόδου, το οποίο παρουσιάστηκε και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το οποίο έλεγε ότι έγιναν δεκάδες κλήσεις, με τεχνολογία παραποίησης της προέλευσης, εμφανιζόμενες από πάνω από 17 ξένες χώρες, πράγμα το οποίο σηματοδοτεί αυξημένες τεχνικές γνώσεις και δυνατότητες αυτών που την έκαναν. Tο γεγονός ότι δε διερευνήθηκαν ήταν απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Τόνισε ότι για το ΚΚΕ είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να γίνονται παρακολουθήσεις και ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να νομιμοποιήσει καμία τέτοια προσπάθεια υποκλοπής των προσωπικών του δεδομένων.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...