Λ. Νικολάου – Αλαβάνος: Ο λαός να προσέλθει στις κάλπες με το βλέμμα στην επόμενη μέρα και να δυναμώσει το ΚΚΕ

Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, ΚΚΕ
Φώτο Αρχείου / Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Αυτό που δεν μπορεί να κρυφτεί είναι μια δυναμική που εκφράζεται προς το ΚΚΕ, το οποίο είναι αποτέλεσμα μεγάλων αγώνων που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τους εργαζόμενους, τη νεολαία, που βάζουν στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, μιλώντας την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Ελλάδας».

Ανέφερε ότι ο λαός πρέπει να προσέλθει στις κάλπες με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα, σημειώνοντας ότι η πραγματικότητα στην οικονομία, ανεξάρτητα από την εικόνα που καλλιεργούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαφορετική και εξόχως αντιλαϊκή.

Υπογράμμισε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκάθαρα την ίδια γραμμή, την ίδια πορεία, όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Τόνισε ότι προοδευτική διακυβέρνηση δεν γίνεται με απόστρατους που έκαναν αντικομμουνιστικά παραληρήματα, με πολιτευτές του Καρατζαφέρη και του Βελόπουλου, με στήριξη του Παχατουρίδη, με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι το πρόγραμμα του 2023 μοιάζει με το πρόγραμμα της ΝΔ επί Κ. Καραμανλή.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει στήριξη, ούτε ανοχή στη διατήρηση όλων των αντιλαϊκών νόμων των προηγούμενων χρόνων, όπως τους νόμους που κρατούν χαμηλούς τους μισθούς, που διατηρούν το χρηματιστήριο Ενέργειας, που έχουν εκτινάξει τις τιμές παντού.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...