Λ. Νικολάου-Αλαβάνος: Όσο αυξάνεται το μερίδιο των ομίλων στο ΑΕΠ των χωρών, τόσο κατρακυλάει το εργατικό – λαϊκό εισόδημα

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος

Η συζήτηση για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ έδωσε τη δυνατότητα τότε στους θιασώτες της ΕΕ να ξανασερβίρουν αποτυχημένους μύθους περί σύγκλισης και χρυσών κουταλιών με τα οποία θα έτρωγε ο ελληνικός λαός, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, σε δήλωσή του στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ1, με αφορμή τα 20 χρόνια του ευρώ.

«Η ΟΝΕ και το ευρώ, που τότε πλασαρίστηκαν όπως και σήμερα άλλα εργαλεία, χρηματοδοτικά, οικονομικά, όπως η Τραπεζική Ένωση, αποτελούν αναγκαία εργαλεία ώστε να μπορούν οι μεγάλες επιχειρήσεις να συσσωρεύουν πλούτο, να επιχειρούν με λιγότερες δυσκολίες στην ΕΕ, να εξάγουν κεφάλαια σε τρίτες χώρες», είπε και υπογράμμισε ότι: «Τα στοιχεία σήμερα, 20 χρόνια μετά δείχνουν ότι όσο αυξάνεται το μερίδιο των ομίλων στο ΑΕΠ των χωρών, τόσο κατρακυλάει το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν είναι για όλους. Είναι για τους ομίλους, είναι για τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές, είναι σε βάρος της εργασίας, σε βάρος της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού».

Θύμισε ότι υπάρχουν χώρες που δεν είναι στο ευρώ όπως και χώρες που έφυγαν από την ΕΕ, αλλά ανεξαιρέτως όλες οι καπιταλιστικές χώρες έχουν πάρει τα ίδια αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα, γιατί για την καπιταλιστική ανάπτυξη είναι προαπαιτούμενο η ένταση της εκμετάλλευσης. Άρα, λοιπόν, είτε με δραχμή, είτε με ευρώ, στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης το λαϊκό εισόδημα θα βρίσκεται πάντα στο απόσπασμα.

Τόνισε ότι το νόμισμα είναι ένα εργαλείο που εκφράζει ακριβώς την αντιδραστική καπιταλιστική σχέση εκμετάλλευσης, που απομυζά τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και τον συγκεντρώνει στις τσέπες των μονοπωλιακών ομίλων. Και κάλεσε τον λαό να παλέψει απέναντι σε αυτό το σύστημα της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, των κρίσεων, με στόχο την ανατροπή του.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...