Λ. Νικολάου – Αλαβάνος: Τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν έχουν λόγο ούτε μπορούν να βρίσκονται μέσα στα Πανεπιστήμια

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν έχουν λόγο ούτε μπορούν να βρίσκονται μέσα στα Πανεπιστήμια, ούτε μέσα στα νοσοκομεία, ούτε σε μια σειρά από άλλα κοινωνικά δικαιώματα που πρέπει να είναι κατοχυρωμένα για όλους, τόνισε ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 12 Γενάρη 2023 και αναφερόμενος στο ν/σ για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων.

Όπως ανάφερε ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος, οι φοιτητές, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι εκλογές των φοιτητών έχουν μιλήσει, έχουν πάρει θέση.Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θέλει τους φοιτητές «πελάτες», τα πανεπιστήμια της αγοράς και τους γονείς και τις οικογένειες να πληρώνουν τα «μαλλιοκέφαλά τους».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε ότι όταν έρθει το νομοσχέδιο το ΚΚΕ, όπως κάνει για όλα τα ζητήματα η ΚΟ του ΚΚΕ θα συνεδριάσει και με ευθύνη στην βάση των θέσεών της θα τοποθετηθεί.

Τόνισε επίσης ότι μπορούν να απλοποιηθούν μια σειρά από διαδικασίες έτσι ώστε με απλές πράξεις, όπως συμβολαιογραφικές πράξεις, να λύνονται όλα εκείνα τα αναγκαία ζητήματα μεταξύ των ζευγαριών, είτε είναι ετερόφυλα, είτε είναι ομόφυλα.

Σε άλλο σημείο ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος, στάθηκε στο ότι πάμε σε μια εμπορευματοποίηση είτε της υιοθεσίας, τεκνοθεσίας, είτε σε μια εμπορευματική αξιοποίηση της παρένθετης μητρότητας. Υπενθύμισε μάλιστα ότι με προηγούμενο νόμο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ που βάζει και «ταρίφα».

Το βασικό, επεσήμανε ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος είναι να υπάρχει προστασία του παιδιού και των οικογενειών με όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες δικλείδες ασφαλείας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...