Λ. Νικολάου – Αλαβάνος: Τα βάσανα και ο θάνατος ξεριζωμένων αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ

Τα βάσανα και πολλές φορές ο θάνατος των κατατρεγμένων προσφύγων είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που τις ακολούθησαν πιστά, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Όπως σημείωσε η μεταναστευτική κρίση οφείλεται στη στρατηγική της εμπλοκής της χώρας στα ΝΑΤΟικά σχέδια και τις επεμβάσεις, καθώς εξαιτίας αυτών έφυγαν και φεύγουν αυτοί οι άνθρωποι, γιατί βομβαρδίστηκαν τα σπίτια τους.

Όσον αφορά στην τραγωδία στον Έβρο με τους πρόσφυγες και τον θάνατο ενός παιδιού, επισήμανε ότι δεν κρύβονται οι ευθύνες τις κυβέρνησης με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Ν. Μηταράκη. «Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για πλεούμενα πτώματα και άταφο νεκρό κορίτσι», είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση για όσους πρόσφυγες κινδυνεύουν, παρέχοντάς τους άμεση ιατροφαρμακευτική φροντίδα και επανέλαβε την ανάγκη σήμερα να καταργηθεί η κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας και τη δημιουργία επιτροπών ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας υπό την επίβλεψη της ΕΕ και του ΟΗΕ, ώστε να εξασφαλίζεται η διαδικασία.

Επισήμανε επίσης, την στρατηγική σύμπλευση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που ομονοούν στην προσήλωση της χώρας στα σχέδια και τις πολιτικές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που δημιουργούν τα προσφυγικά κύματα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...