Λ. Νικολάου-Αλαβάνος: Το ΚΚΕ στέκεται δίπλα σε όλες τις διεκδικήσεις του λαού και των εργαζομένων

αλαβανος

Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας, απαγορεύσεων και καταστολής το ΚΚΕ στάθηκε και στέκεται δίπλα σε όλες τις διεκδικήσεις του λαού και των εργαζομένων και γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθεί στις εκλογές της 21ης Μάη, τόνισε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο «Open».

Σχετικά με τη συζήτηση που άνοιξε για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις δεν γίνονται για ένα ζήτημα, θυμίζοντας ότι το ΚΚΕ έχει πληγεί από τις παρακολουθήσεις, αλλά για τα αποτελέσματα των Εξεταστικών Επιτροπών κρατά «μικρό καλάθι».

Θύμισε ότι όλα τα άλλα κόμματα τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και εγχώρια έχουν ενσωματώσει όλο το απαράδεκτο πλαίσιο των παρακολουθήσεων.

Επίσης, επισήμανε ότι φαίνεται πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη σιγουριά των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών και της αμερικανικής πρεσβείας. Και αυτό εδράζεται στο γεγονός ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, στη δημοσιονομική σταθερότητα και τα αντιλαϊκά αντίμετρα, στο να στέλνουμε όπλα και χρήματα για να συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ενώ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από τη συμπόρευση με το ΚΚΕ πολλών ανθρώπων που υπήρξαν ψηφοφόροι, μέλη και στελέχη του και απογοητεύτηκαν από την πολιτική που ακολούθησε.

Δείτε ακόμα...