Λ. Νικολάου: Τραγική συνέπεια της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής το ποσοστό της Λεπέν

Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος

Το ποσοστό της Λεπέν στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών είναι η τραγική συνέπεια της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής που άσκησαν όλες οι κυβερνήσεις στη Γαλλία στο όνομα της δημοκρατίας και της προόδου τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης «Flash FM».

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο συμβιβασμός και ο εκφυλισμός στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα στη Γαλλία δεν μπορεί να δώσει αυτόνομη απάντηση με βάση τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού που ζει τα πάνδεινα. 

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ σχολίασε πως οι δημοσιονομικές αντοχές είναι μεγάλες για να δοθούν δις ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά δεν αντέχουν όταν πρόκειται για την επιδότηση όλων των άνεργων.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση διατείνεται πως έδωσε 40 δις ευρώ στην πανδημία αλλά το ερώτημα είναι που πήγαν, δόθηκαν στους ομίλους και όχι στους άνεργους και στους εργαζόμενους που δεν μπορούν να γεμίσουν το ψυγείο. 

Για την ακρίβεια υπογράμμισε ότι η κατάργηση της έμμεσης φορολογίας σε ενέργεια και βασικά είδη είναι πραγματική ανάσα για το λαό.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...