Λαμία: Αύριο η νέα δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας / EUROKINISSI

Για αύριο έχει προσδιοριστεί, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, η νέα δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008, από την οποία θα κριθεί αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά στον κρατούμενο πρώην αστυνομικό, ζήτημα που θα κρίνει και την παραμονή του ή όχι στην φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, που έκρινε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό το 2010, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα και επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Τον Ιούλιο του 2019, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας του αναγνώρισε, εντελώς προκλητικά, ελαφρυντικό και με ποινή κάθειρξης δεκατριών ετών, αξιοποιώντας και τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον αποφυλάκισε, αθωώνοντας ταυτόχρονα τον συνεργό του, Β. Σαραλιώτη. Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια του οποίου αποφάσισε την αναίρεσή της στις 18 Μάρτη 2022 και ο Κορκονέας οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε δήλωσή τους σημειώνουν πως «η πρωτοφανής επίσπευση του προσδιορισμού (σ.σ. της ημερομηνίας εκδίκασης) εκ μέρους του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας αναβιώνει όσα διαδραματίστηκαν ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις το 2019, που οδήγησαν στη σκανδαλώδη, αναιρεθείσα πλέον, απόφαση». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...