Λαμία: Σε τεταμένο κλίμα άρχισε η δίκη του Επαμ. Κορκονέα

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας / EUROKINISSI

Τεταμένο ήταν το κλίμα σήμερα στο Εφετείο Λαμίας που θα κρίνει αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά στον Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008 και θα αποφασίσει εντέλει για το αν θα παραμείνει στη φυλακή ή θα αποφυλακιστεί.

Αξιοσημείωτο είναι πως με την έναρξη της δίκης το πρωί και πολύ πριν συγκροτηθεί το δικαστήριο με τους ενόρκους, οι συνήγοροι υπεράσπισης του αστυνομικού ζήτησαν να μην παρίστανται οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στη δίκη παρευρίσκονταν η μητέρα και η αδερφή του δολοφονημένου μαθητή. Το δικαστήριο τελικά έκανε δεκτό το αίτημα και αποφάσισε πως οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στη διαδικασία…

Οι συνήγοροι της οικογένειας, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισαν πως πρόκειται για μη νόμιμη απόφαση, καθώς «δεν μπορεί το δικαστήριο να αποφασίσει πριν ακόμα συσταθεί και πριν βρεθεί σε πλήρη σύνθεση με τους ενόρκους». Επίσης, μίλησαν για  παρασκήνιο, «για να μην ακουστεί η οικογένεια του Αλέξανδρου, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια σκανδαλώδης, ευνοϊκή και προνομιακή μεταχείριση στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του παιδιού».

Σημειωτέον ότι από την αρχή είχαν καταγγείλει την απόπειρα αποκλεισμού τους από τη διαδικασία, αφού δεν είχαν ενημερωθεί για την αρχική διεξαγωγή της δίκης στις 11 Μάη, ενώ δεν έλαβαν ειδοποίηση και για την ακροαματική διαδικασία. Ζήτησαν επίσης την εξαίρεση του εισαγγελέα και στη συνέχεια των τριών τακτικών δικαστών, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τους ίδιους τους δικαστές(!) για τους οποίους ζητήθηκε να εξαιρεθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επαμ. Κορκονέας είχε αποφυλακιστεί το 2019, έχοντας εκτίσει σχεδόν 11 χρόνια από την ποινή του λόγω του ελαφρυντικού που του είχε αναγνωρίσει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, σπάζοντας έτσι τα ισόβια. Τον Μάρτη του 2022 ο Κορκονέας όμως επέστρεψε στη φυλακή καθώς με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έγινε δεκτή η απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασ. Πλιώτα που αναίρεσε την απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας. Η δίκη προσδιορίστηκε αρχικά να γίνει στις 11 Μάη 2022, αλλά δεν είχε κληθεί η πλευρά της οικογένειας και το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση και προσδιορίστηκε και πάλι η δίκη από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας για σήμερα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στο Εφετείο της Λαμίας, καθώς έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το δικαστήριο συγκροτήθηκε τελικά αργά το μεσημέρι και διέκοψε για αύριο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...