Λαοί ξεσηκωθείτε σε όλη την Ευρώπη ενάντια στο ΝΑΤΟ

Όλο αυτό το διάστημα, από τις 24 Φλεβάρη, βρίσκεται σε εξέλιξη η αλλαγή φρουράς των αμερικανικών μονάδων που παίρνουν θέσεις στα σύνορα με την Ρωσία. Είναι η επιχείρηση «Atlantic Resolve» των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα της διοίκησης του στρατού ξηράς των ΗΠΑ που έχει στην ευθύνη της την Ευρώπη και την Αφρική (US Army Europe and Africa).

Στο πλαίσιο αυτό διεξάγεται και η άσκηση «Defender Εurope 2021» που ήδη εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, στη συνοριογραμμή της Ρωσίας.

Τα διάφορα σενάρια της άσκησης θα εξελιχθούν σε 14 χώρες, όπως, Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία–Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κόσσοβο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία.

Η «Defender Europe 2021» υπάγεται στη Διοίκηση του πρόσφατα ενοποιημένου στρατηγείου των Αμερικανικών Δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική και θα πάρουν μέρος συνολικά περίπου 31.000 στρατιώτες. Ως σκοπός της άσκησης θεωρείται η δοκιμή των επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της «απειλής» της Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και των χωρών της Βαλτικής.

Εκτός του κυρίου μέρους της άσκησης, αυτή την περίοδο διεξάγονται ασκήσεις σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, με διαφορετικά ονόματα και με τη συμμετοχή δυο ή τριών ή και περισσοτέρων κρατών, πάντα υπό την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ.

Έχουν ξεκινήσει από αρχές Απρίλη και φτάνουν μέχρι 22 Ιούνη.

Κάθε λαός στη χώρα του να παλέψει ενάντια στο ΝΑΤΟ

Επίσης πρέπει να δυναμώσει η κοινή πάλη ενάντια στην αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ.

Αναφέρουμε για να είναι γνωστές στους αναγνώστες οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες από τις ασκήσεις και θα πραγματοποιηθούν και άλλες στο προσεχές διάστημα:

STEADFAST ARMOUR 21: Άσκηση δύο επιπέδων για την εκπαίδευση της Αλυσίδας Διοίκησης από επιχειρησιακό σε τακτικό επίπεδο. Αυτή η άσκηση συνδέεται με το JPOW (Joint Project Optic Windmill) 2021. Πραγματοποιήθηκε στις 5-17 Απρίλη στις Κάτω Χώρες.

ResoluteSupportTrainingEventII 21: Να εκπαιδεύσει το νέο-εισερχόμενο προσωπικό και να το προετοιμάσει για επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Πραγματοποιήθηκε από 13 – 22 Απριλίου στην Πολωνία

RAMSTEIN ALLOY 21 1: Να προωθήσει το συντονισμό του ΝΑΤΟ με τις ειρηνευτικές αποστολές, να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή και να αναπτύξει τη διαλειτουργικότητα · εξάσκηση περιστροφικής ειδοποίησης γρήγορης αντίδρασης (BAP) Baltic Air Policing (Intercept) (QRA (I)) και περιφερειακές συνεργαζόμενες αεροπορικές δυνάμεις. Πραγματοποιήθηκε από 19 – 21 Απριλίου στη Λετονία.

KNIGHT LAVARD 21: Να εκπαιδεύσει τους διοικητές και το προσωπικό στη δυνατότητα να λαμβάνουν κατάλληλες τακτικές αποφάσεις κατά την εκτέλεση και ταυτόχρονα να διεξάγουν έγκαιρο παράλληλο σχεδιασμό που θέτει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εκτέλεση σε προσεχείς φάσεις (CPX). Πραγματοποιήθηκε από 13 – 22 Απριλίου στις χώρες Δανία, Λετονία, Εσθονία και Λιθουανία.

HUNTER 21: Να εκπαιδευθεί σε αντιαρματικά όπλα και αντιαρματικές μονάδες. Να αυξήσει την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν αντιαρματικά όπλα και να βελτιώνουν το επίπεδο διαλειτουργικότητας των πολυεθνικών δυνάμεων. Ξεκίνησε την 1 Απρίλη και θα ολοκληρωθεί στις 30/4 στη Λιθουανία.

DYNAMIC MASTER 21: Να εξασκήσει το προσωπικό στα κεντρικά γραφεία και στα Σημεία Συνεργασίας Ναυτιλίας (SCP) σε όλες τις διαδικασίες προκειμένου να εκπαιδεύσει και να πληροί τις προϋποθέσεις του προσωπικού για τρέχουσες και μελλοντικές θαλάσσιες επιχειρήσεις. Πραγματοποιήθηκε από τις 12 Απρίλη μέχρι τις 23/4 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

RAMSTEIN GUARD 2 21: Το Πρόγραμμα Ενσωμάτωσης Ηλεκτρονικού Πολέμου του ΝΑΤΟ είναι ένα μέσο άσκησης των καθορισμένων από το ΝΑΤΟ περιφερειακών στοιχείων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Άμυνας και Πυραυλικής Άμυνας του ΝΑΤΟ που διεξάγεται μέσω των Κέντρων Συνδυασμένης Αεροπορικής Επιχείρησης (CAOC), ενώ περιλαμβάνει επίσης ορισμένα εθνικά συστήματα και στοιχεία. Έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύει την Air Command Ramstein και τις δευτερεύουσες μονάδες σχετικά με τις απαιτήσεις αναφοράς / συντονισμού, ενώ τις εκθέτει σε μια μεγάλη ποικιλία τακτικών και τεχνικών Electronic Warfare (EW) σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Πραγματοποιήθηκε από 12 – 23 Απρίλη στις Κάτω Χώρες.

STEADFASTCOBALT 21: Το Steadfast Cobalt 2021 (STCO21) είναι μια εικονική άσκηση διαλειτουργικότητας όλων των επιπέδων που υποστηρίζεται από τη SHAPE, η οποία, βάσει των απαιτήσεων των επιχειρησιακών διοικητών, θα επαληθεύσει, επικυρώσει και θα ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα κάτω από ένα ομόσπονδο περιβάλλον των δυνάμεων του NATO Command Structure (NCS), NATO Force Structure (NFS) δυνάμεις και συνεργάτες. Ξεκίνησε στις 12 Απρίλη και ολοκληρώνεται στις 30/4 σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ.

RSTEII 21 (ResoluteSupportTrainingEventII 21): (Εκτελεστικό Εκπαιδευτικό Συμβάν Υποστήριξης II 21). Να εκπαιδεύσει το Προσωπικό Διοίκησης (ΧΑΚ) της Αποστολής Ανάλυσης Υποστήριξης (HQ RSM) και να τους προετοιμάσει για επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Πραγματοποιήθηκε από 13 – 22 Απρίλη στην Πολωνία.

LOYAL BONUS I 21: Προετοιμασία προσωπικού μάχης εδάφους στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή επιχειρήσεων του άρθρου 5. Πραγματοποιήθηκε από 18 – 22 Απρίλη στην Τουρκία.

RAMSTEIN GUARD 3 21: Το Πρόγραμμα Ενσωμάτωσης της Δύναμης Ηλεκτρονικού Πολέμου του ΝΑΤΟ είναι ένα μέσο για την άσκηση των καθορισμένων από το ΝΑΤΟ περιφερειακών στοιχείων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Άμυνας και Πυραύλων του ΝΑΤΟ που διεξάγεται μέσω του Κέντρου Συνδυασμένης Αεροπορικής Επιχείρησης (CAOC), ενώ περιλαμβάνει επίσης ορισμένα εθνικά συστήματα και περιουσιακά στοιχεία. Έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύει την Air Command Ramstein και τις μονάδες υποστήριξης σχετικά με τις απαιτήσεις αναφοράς / συντονισμού, ενώ τις εκπαιδεύει σε μια μεγάλη ποικιλία τακτικών και τεχνικών EW (Electronic Warfare) σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί από 3 – 14 Μάη στην Πορτογαλία.

CWIX 21: Το ΝΑΤΟ Coalition Warrior Interoperability eXploration, eXperimentation, eXamination, eXercise (CWIX) είναι ένα Συμβούλιο (NAC) που έχει εγκριθεί από το Στρατιωτικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ (MC), κατευθυνόμενο και καθοδηγούμενο από το Συμβούλιο Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ (C3B) για να υποστηρίξει τη συνεχή βελτίωση της διαλειτουργικότητας της Συμμαχίας. Το CWIX παρέχει ένα περιβάλλον που επικεντρώνεται στην τεχνική επικύρωση και επαλήθευση συστημάτων επικοινωνίας και πληροφοριών (CIS) στον τομέα της Ε&Α και στο πεδίο CIS με κατάλληλους μηχανικούς, χειριστές και προγραμματιστές λογισμικού. Σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 10 – 22 Μάη στην Πολωνία.

RSKLTI 21 (ResoluteSupportKeyLeaderTrainingI 21): Να προετοιμάσει τους διοικητές των μικρών κλιμακίων για το ρόλο και τις ευθύνες τους πριν από την ανάπτυξή τους στο RSM, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ομάδων. Το RSMKLTπεριλαμβάνει 3 ημέρες θεωρητικής εκπαίδευσης στο Joint Force Command Brunssum (JFCBS) και στη συνέχεια μία εβδομάδα πρακτική εξάσκηση στο TheatreRecce. Θα πραγματοποιηθεί στις 12 – 20 Μάη στις Κάτω Χώρες.

NOBLE JUMP II 21: Ελέγχει την ενεργοποίηση της Κοινής Ομάδας Εργασίας Υψηλής Ετοιμότητας (VJTF), του σχεδιασμού ανάπτυξης και των λειτουργιών ετοιμότητας και προσάρτησης για το VJTF. Θα πραγματοποιηθεί 19 Μάη – 1 Ιούνη στη Ρουμανία.

STEADFAST DEFENDER 21: Για να εκπαιδεύσει και να αξιολογήσει ένα ευρύ φάσμα δομών διοίκησης του ΝΑΤΟ (NCS), δομής δυνάμεων του ΝΑΤΟ (NFS) και στοιχείων εθνικής δύναμης στη διατλαντική ενίσχυση των επιχειρήσεων αποτροπής πολύ υψηλής ετοιμότητας (VJTF) στη νότια Ευρώπη. Θα πραγματοποιηθεί από 20 Μάη – 22 Ιούνη στις χώρες Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία.

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...