Λαβρόφ: Η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία έγινε για να εξηγήσουμε ότι πιθανή ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι έγκλημα

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο BBC δήλωσε ότι η Ρωσία δεν επιτέθηκε στην Ουκρανία, ενώ δικαιολόγησε την έναρξη της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», λέγοντας ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να εξηγήσουμε στην Δύση ότι «η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ» είναι έγκλημα.

«Εμείς δεν εισβάλαμε στην Ουκρανία», «αναγγείλαμε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση επειδή δεν είχαμε κανέναν άλλο τρόπο να εξηγήσουμε στη Δύση ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν μια εγκληματική πράξη», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Στο ερώτημα του BBC για τα πολυάριθμα θύματα και δεινά των αμάχων στην Ουκρανία που καταγράφηκαν στην πρόσφατη έκθεση της Ύπατης Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ, ο Λαβρόφ είπε ότι οι αξιωματούχοι των διεθνών οργανισμών έως τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ έχουν υποστεί τις πιέσεις της Δύσης και συχνά μιλούν ως φερέφωνα ψευδών ειδήσεων.

«Είναι πολύ κρίμα»… «αλλά οι διεθνείς διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένων της Ύπατης Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και άλλων εκπροσώπων του ΟΗΕ, δέχονται πιέσεις από τη Δύση. Και πολύ συχνά χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται από τη Δύση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...