Λαβρόφ: Η «Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα» είναι μια συγκρουσιακή πρωτοβουλία με αντιρωσικές προθέσεις

Υπουργείο Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας - Μόσχα
Φώτο Αρχείου / Υπουργείο Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας – Μόσχα / Πηγή: By Anna Anichkova – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26349569

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τη Μόσχα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην Izvestia που δημοσιεύτηκε σήμερα Δευτέρα, δήλωσε ότι η πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη δημιουργία μιας «ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας» είναι μια σκόπιμα συγκρουσιακή ιδέα με αντιρωσικές προθέσεις.

«Μέχρι στιγμής διαφήμιζαν την «ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα», με πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου Μακρόν, όπου δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερα οικονομικά ή οικονομικά οφέλη, αλλά θα υπάρξουν απαιτήσεις για πλήρη αλληλεγγύη με την ΕΕ για τις αντιρωσικές της ενέργειες. Αυτό βασίζεται στην αρχή «όποιος δεν είναι μαζί είναι εναντίον μας». Ο ίδιος ο Μακρόν εξήγησε τι είναι αυτή η κοινότητα: η ΕΕ θα καλέσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να ενταχθούν, από την Ισλανδία μέχρι την Ουκρανία, αλλά όχι η Ρωσία. Θα επισημάνω ότι δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε, αλλά η δήλωση, που αποκαλύπτει τη φύση αυτής της σκόπιμα συγκρουσιακής, διχαστικής ιδέας, είναι αξιοσημείωτη», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...