Λαβρόφ: Η Ρωσία ελπίζει ότι η Κίνα θα συνεχίσει την προσέγγισή της με τη Μόσχα

Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας / Πηγή: Eurokinissi

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα χαιρετίζει την επανεκλογή του Σι Τζινπίνγκ ως επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και ελπίζει στη συνέχιση της προσέγγισης της κινεζικής κυβέρνησης με τη Μόσχα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τη δέκατη, παρεμπιπτόντως, συνάντησή μας για φέτος. Οι ηγέτες μας επικοινωνούν επίσης σταθερά και η τελευταία φορά ήταν στη Σαμαρκάνδη στο περιθώριο συνεδρίασης του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών της SCO. Εκεί επιβεβαιώσαμε τους στόχους που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε αυτό το νέο στάδιο των σχέσεών μας», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, στη συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 που φιλοξενείται στο Μπαλί σήμερα Τρίτη.

«Θα ήθελα επίσης να σας συγχαρώ προσωπικά για το επιτυχημένο 20ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας. Όλοι χαρήκαμε όταν μάθαμε ότι ο σύντροφος Xi Jinping, ένας από πολλά χρόνια φίλος του ρωσικού λαού, επανεξελέγη ομόφωνα Γενικός Γραμματέας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος όταν η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος επιβεβαίωσε την αδιαμφισβήτητη πολιτική του εξουσία και την υποστήριξη της πολιτικής του», σημείωσε ο Λαβρόφ. Τόνισε ότι η Μόσχα είναι πεπεισμένη ότι η ανανέωση της κομματικής-κρατικής διοίκησης και η επερχόμενη σύνοδος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου «θα διασφαλίσουν τη συνέχεια των προσεγγίσεων στην τροχιά συνολικής εταιρικής σχέσης και στρατηγικής αλληλεπίδρασης» μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Επίσης, συνεχάρη τον Γουάνγκ Γι για την εκλογή του στο Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. «Είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα συζητήσουμε αποτελεσματικά τα ζητήματα που έθεσαν οι ηγέτες μας», είπε ο Λαβρόφ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...