Λαβρόφ: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο

Στο θέμα των ρωσικών βομβαρδισμών σε ενεργειακές υποδομές αναφέρθηκε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος με αφορμή αυτό, κατηγόρησε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ότι εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο.

«Απενεργοποιούμε τις ενεργειακές εγκαταστάσεις που σας επιτρέπουν (σ.σ. ΗΠΑ και ΝΑΤΟ) να προμηθεύσετε την Ουκρανία με θανατηφόρα όπλα για να σκοτώσετε Ρώσους, επομένως μην πείτε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκονται σε αυτόν τον πόλεμο. Είστε άμεσα εμπλεκόμενοι όχι μόνο προμηθεύοντας όπλα, αλλά και εκπαιδεύοντας στρατιωτικό προσωπικό», είπε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Associated Press.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η στρατιωτική εκπαίδευση πραγματοποιείται στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών. «Εκτός από την εκπαίδευση στο έδαφός τους, εκατοντάδες δυτικοί εκπαιδευτές εργάζονται απευθείας στο έδαφος, δείχνοντας στους Ουκρανούς πώς να πυροβολούν από τα όπλα που τους παρέχονται», επεσήμανε ο Λαβρόφ.

Πρόσθεσε επίσης ότι η δυτική υποστήριξη περιελάμβανε την αποστολή τεράστιου αριθμού μισθοφόρων στην Ουκρανία και πληροφορίες για τον προσδιορισμό των στόχων του ουκρανικού στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...